KLACHTEN BIJ OSTEOPOROSE IN Boxtel

Chiropractie BT Boxtel Klachten uit Osteoporose

Vermoedt of heeft u osteoporose in Boxtel?


HULP BIJ OSTEOPOROSE IN Boxtel

Het is levend weefsel dat voortdurend in beweging is en voornamelijk uit calcium bestaat. Botten zijn meer dan een frame waaraan de rest van het menselijk lichaam is opgehangen. Botweefsel wordt telkens vernieuwd.

Onze botten werken dagelijks. Elke dag van onze levens. Ze voeren taken uit die van levensbelang zijn voor het functioneren van het lichaam. Denk aan het aanmaken van bloed en het herbergen van voedingsstoffen. Botten zelf worden telkens geherstructureerd.

Vernieuwing van botweefsel komt neer op het vervangen van oude cellen door nieuwe cellen. Het is een soort onderhoudsprogramma dat zorgt voor een sterk skelet. Het onderhoudsproces van de botten wordt gecontroleerd door het centraal zenuwstelsel.

Botten als opslagruimte voor mineralen
Botten dienen dus onder meer als opslagruimte voor calcium en andere mineralen. Als het mineraalniveau in de bloedcirculatie onder een zeker peil terechtkomt dan onttrekt het lichaam deze mineralen uit de botten.

Wanneer, om welke reden dan ook, het lichaam deze mineralen uit de botten onttrekt zonder dat er vervanging aangemaakt wordt dan heeft dat een zeer negatief effect op de sterkte van de botten. Dit wordt botverlies genoemd en zorgt voor vermindering van de botmassa.

Onderzoek toont aan dat als de botdichtheid onder een bepaald niveau komt, de botten verzwakt worden en sneller kunnen breken. Dit niveau wordt de breuk-drempel genoemd, als de botdichtheid onder de breuk-drempel komt, spreekt men van osteoporose.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK & WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP

maandag
1400 - 1800 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1800 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Boxtel
Rechterstraat 49C
5281 BT Boxtel
Netherlands
073-7859821